Ara

Bu bölümde sistem içerisindeki makaleler arasında arama yapabilirsiniz.

Dergi Kimliği

Online ISSN
1305-3132

Yayın Dönemi
1993 - 2021

Editor-in-Chief
​Cihat Şen, ​Nicola Volpe

Editors
Daniel Rolnik, Mar Gil, Murat Yayla, Oluş Api

Editörlerin mesajı

Cihat Şen, Murat Yayla, Oluş Api

Künye

Editörlerin mesajı. Perinatoloji Dergisi 2016;24(1):v. DOI: 10.2399/prn.16.0241000

Yazar Bilgileri

Cihat Şen,
Murat Yayla,
Oluş Api

  1. Perinatoloji Dergisi
Yazışma Adresi

Cihat Şen, Perinatoloji Dergisi, [email protected]

Yayın Geçmişi

Gönderilme Tarihi: 12 Mart 2016

Kabul Edilme Tarihi: 02 Nisan 2016

Erken Baskı Tarihi: 11 Temmuz 2016

Çıkar Çakışması

Çıkar çakışması bulunmadığı belirtilmiştir.

Bu makalede özet bulunmamaktadır.
Anahtar Kelimeler

Bu makalede anahtar sözcük bulunmamaktadır.

Perinatal Tıp Vakfı, Türk Perinatoloji Derneği ve Obstetrik ve Jinekolojik Ultrasonografi Derneği’nin ortak yayın organı olan ve ülkemizde 23 yıldır kendi alanındaki ilk ve tek bilimsel dergi olarak yayın hayatını sürdüren Perinatoloji Dergisi, bildiğiniz gibi 2005 yılı itibariyle Perinatal Journal adıyla, ayrı bir ISSN kimliği ile İngilizce dilinde, sadece elektronik dergi olarak yayınlanmaya devam etmiştir. Onuncu yılını tamamlayan bu uygulama uluslararası okuyuculara ve araştırıcılara hitap ederken, yayınlanan makalelerin uluslararası alanda sadece özeti yerine tam metinlerinin okunur olmasını ve kaynak gösterilmelerini olanaklı hale getirmektedir. Son on yıldır ayrıca Perinatoloji Dergisi adını devam ettirecek şekilde, dergi içeriğinin Türkçe çevirilerinin de eşzamanlı ayrı bir dergi olarak basılı yayınlanmaya devam ettirilmesiyle yaklaşık çeyrek asırlık bir süreci tamamlamak üzereyiz.
Her iki versiyonu da açık erişim yayınlanan dergimizin uluslararası platformlarda yer alabilmesi için yayın etiği, değerlendirme süreleri, zamanında yayımlanma, derleme, makale, olgu sunumlarının aralarındaki oranlara azami dikkat edilmektedir. Bilimsel danışma kurulu ulusal ve uluslararası hakemlerden oluşmaktadır. Gönderilen makaleler en az iki hakem tarafından değerlendirilmektedir. Makale değerlendirme ve erken baskıya geçme süreçleri ise 2015 itibariyle 3–4 ayı geçmemektedir. Başvuru başına yayın oranı 2015 yılında %58, yayınlanmış makale/olgu sunumu oranı %81 olarak gerçekleşmiştir. Geçtiğimiz yıldan itibaren Dernek bünyesinde oluşturulan çalışma gruplarının gerçekleştirdiği çalıştayların raporlarını ve konsensüs haline getirilen uygulama kılavuzlarını yayınlamaya başladık.[1,2] Perinatal Tiroid Çalışma Grubu’nun hazırladığı Gebelikte Tiroid Değerlendirme Kılavuzu[2]  bunların ilki idi. Türk Perinatoloji Derneği Diyabet ve Gebelik Çalışma Grubu tarafından hazırlanan Diyabet ve Gebelikte Tanı ve Tedavi Kılavuzu ise bir sonraki sayıda yayımlanacak.
Kongre ve kurs etkinliklerimize değinecek olursak, bildiğiniz gibi Vakıf ve Dernek yönetim kurullarımızın yıllar öncesinden başlayan çabaları geçtiğimiz yıl meyvesini vermiş ve Dünya Perinatoloji Kongresinin 2017 yılı Nisan ayında İstanbul’da düzenlenmesi kararı alınmıştır. İki yılda bir düzenlenen bu kongrenin Türkiye’de yapılacak olmasının ülkemiz bilimsel platformunun tanıtımına katkıda bulunacağı aşikârdır. Ulusal ve uluslararası araştırıcıları buluşturacak, bilgi paylaşımını arttıracak olan ve bilimsel aktivitelerin yanı sıra sosyal içeriğinin de zengin tutulacağı bu kongrenin organizasyonu için çalışmalar gece gündüz tüm yoğunluğu ile sürdürülmektedir.
Dernek ve Vakfımız bünyesinde düzenlediğimiz asistan ve uzmanlara yönelik temel ultrasonografi, antenatal muayene ve perinatal kurslarımız hemen her ay Vakıf merkezimizde veya Anadolu’daki çeşitli illerimizde devam etmektedir. Ian Donald Advanced Course ve World School of Perinatal Medicine program içerikleri için perinatal.org.tr adresini ziyaret etmeniz yeterlidir.
Dergimize siz okurların ve araştırıcıların gösterdiği ilgi ve bilimsel hakemlerimizin özverili değerlendirmeleri için teşekkürlerimizi iletirken başarılı akademik çalışmalar dileriz.
Kaynaklar
  1. Oluş Api, Cihat Şen, Murat Yayla, Mertihan Kurdoğlu, Elif Gül Yapar Eyi, Mekin Sezik, et  al. Perinatal Thyroid Workshop Report – 2015. Perinatal Journal 2015;23:116-39. [CrossRef

  2. Perinatal Thyroid Study Group. Guideline for the assessment of thyroid during pregnancy. Perinatal Journal 2015;23:201–4. [CrossRef